kies je kleur

klik op vlaggetje als je in België woont

vind alleen wat je bedoelt!

laatste nieuws!

Dit jaar drie kampen bij Expeditie Robinson

Bijna alle deelnemers van het populaire tv-programma Expeditie Robinson zijn bekend. Dit jaar doen onder andere YouTuber Nienke Plas, rapper Josylvio en artiest I Am Aisha mee.

Kamp Zuid

In het tv-programma strijden verschillende expeditie-leden tegen elkaar. En dit jaar zijn er niet twee kampen, maar drie!

De bekende Nederlanders zitten dit jaar in Kamp Zuid:

In de video hierboven zie je van één persoon alleen een schaduw en geen naam. Het is nog niet bekend wie dat is. Dat wordt in het programma bekend gemaakt.

Onbekende Nederlanders

Dit jaar doen er ook zeven onbekende Nederlanders mee. Zij zitten in het Kamp Onbekenden:

Veel mensen dachten gisteren dat alle deelnemers bekend waren. Maar vandaag vertelden de bedenkers van het programma dat er ook nog een Kamp Noord is. Dit is de eerste deelnemer:

Sommige mensen denken dat het presentatrice Stijn Fransen is.

In het begin van de expeditie strijden de deelnemers in teams tegen elkaar. In het programma vallen deelnemers af. Later in het programma nemen de overgebleven kandidaten het tegen elkaar op. Uiteindelijk wint één persoon. Het tv-programma begint op 6 september.Timmerkamp van 200 kinderen valt in het water door hoosbui

Een vervelende afloop van een timmerkamp in de plaats Spijkenisse in Zuid-Holland. Het regende vannacht heel erg hard. Daardoor besloot de organisatie dat alle 200 kinderen naar huis moesten.

Timmerdorp

De kinderen waren met elkaar op kamp en bouwden bijna twee weken lang hun eigen houten dorp. Tijdens de allerlaatste nacht mochten ze er echt in gaan slapen. Maar dat duurde dus helaas niet lang.

Van tevoren hadden weermensen gezegd dat het zou gaan regenen, maar een hoosbui had niemand verwacht. Uiteindelijk heeft de organisatie alle kinderen uit de hutten gehaald en naar een grote tent gebracht.

Verdrietig

Veel kinderen waren verdrietig omdat ze naar huis moesten, maar volgens de organisatie was er geen andere oplossing. Het terrein was te modderig en gevaarlijk in het donker.

Midden in de nacht werden de kinderen daarom opgehaald door hun ouders. Vanochtend hebben kraanwagens de hutten afgebroken.Veel doden door overstromingen en modderstromen

In het zuiden van India zijn grote problemen door overstromingen en modderstromen. Zeker 164 mensen zijn om het leven gekomen.

Door de sterke modderstroming zijn veel dorpen overstroomd en huizen zijn verwoest. Zo'n 60.000 mensen hebben geen huis meer en worden opgevangen in kampen.

Regen

Het regenseizoen lijkt dit jaar veel heftiger dan in andere jaren. De overstromingen zouden de ergste zijn in bijna 100 jaar. Het Indiase leger is begonnen met een reddingsactie om mensen uit het gebied te halen. Helikopters worden ingezet om mensen uit afgelegen gebieden te halen.Zo vieren kinderen in Engeland zomervakantie

Niet alleen in Nederland is het vakantie. Op heel veel plekken in de wereld hebben kinderen nu lekker vrij. Maar wat doen kinderen in andere landen tijdens hun vakantie?

Groot-Brittannië

Het gaat de laatste jaren minder goed met de Britse economie en daarom blijven steeds meer mensen in de zomervakantie in eigen land. Ronin, Ryu en Roma houden het zelfs heel dicht bij huis. Ze kamperen deze zomer in hun eigen achtertuin! Correspondent Suse van Kleef zocht ze op.Groot vliegtuig schiet van de landingsbaan

Een Boeing is bij de landing in de Filipijnse hoofdstad Manilla van de baan geraakt. Het gaat goed met alle 165 mensen aan boord. Ze zijn wel geschrokken en een paar mensen hebben lichte verwondingen.

Slecht weer

Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar het was in ieder geval slecht weer. Het vliegtuig vloog al een uur rondjes boven de luchthaven, omdat het zicht te slecht was om te landen.Indonesië maakt strengere regels tegen hondenvlees

In Indonesië eten veel mensen af en toe hondenvlees, maar dat wordt binnenkort een stuk moeilijker.

Het was tot nu toe best normaal om hondenvlees te eten in Indonesië. Alleen al in de hoofdstad Jakarta worden 7500 honden per maand gegeten. In het hele land gaat het om meer dan 100.000 honden. Volgens liefhebbers is het lekker en gezond.

Demonstraties

Tegen het eten van hondenvlees werd al langer gedemonstreerd, maar nu lijkt er ook echt iets te veranderen. Het ministerie van Landbouw wil strengere regels en zegt dat hondenvlees van het menu moet verdwijnen. Het zou slecht zijn voor het imago van Indonesië en de ziekte hondsdolheid verspreiden.

Wat vind jij?

Er zijn nog wel een paar andere landen waar je hondenvlees kan eten. Moet het overal verboden worden, of mogen dit soort tradities blijven bestaan? Reageer op de stelling.Grote brand in gymzaal in Boxmeer

In een schoolgebouw in Boxmeer heeft vannacht een brand gewoed. Het vuur brak uit in de gymzaal van een middelbare school.

Geschrokken

De directeur van de school is heel erg geschrokken. Naast de gymzaal is ook een basisschool. In Boxmeer is de zomervakantie bijna afgelopen, maar het is nog niet duidelijk of kinderen van deze basisschool maandag weer naar school kunnen.

De gymlessen kunnen zeker niet doorgaan. Het is nog niet bekend waar die nu moeten worden gehouden en ook niet hoe de brand is ontstaan.Feyenoord en Vitesse doen niet meer mee in Europa

Het Europese seizoen voor Feyenoord en Vitesse zit er alweer op. Feyenoord werd uitgeschakeld door AS Trencín. Dat was niet echt een verrassing, want vorige week verloor Feyenoord al met 4-0 van de club uit Slowakije.

In Rotterdam lukt het Feyenoord niet om de 4-0 goed te maken. De club speelde aanvallend, maar het lukte niet om veel te scoren. De wedstrijd eindigde in 1-1. Toch waren de spelers tevreden met de wedstrijd.

Vitesse werd uitgeschakeld door FC Basel, dat is een sterke ploeg uit Zwitserland. De wedstrijd eindigde net als vorige week in 1-0 voor Basel.

PSV en Ajax doen nog wel mee in Europa. De clubs maken kans op een plek in de Champions League.De populairste filmpjes van de week

Het is vrijdag en dus is het tijd voor de Jeugdjournaal Top 3. Hier zie je de drie filmpjes die deze week het populairst waren op de site en in de Jeugdjournaal-app.

1. Dwars: Nanne wordt altijd jongen genoemd terwijl ze een meisje is

2. Hey mensen! De film van Dylan Haegens is uit

3. Vrouwen op gigantische opblaaseenhoorn geredDax treedt op als zijn grote idool Elvis

Het is vandaag precies 41 jaar geleden dat de bekende zanger Elvis Presley is overleden. Dax van 13 is een grote fan van de zanger.

Zo zag Elvis eruit:

Vier jaar geleden hoorde Dax voor het eerst over Elvis. Hij zag toen een Elvis-imitator. Dat is iemand die de zanger Elvis nadoet. Dat leek Dax ook wel wat en sindsdien treedt hij af en toe op als zijn grote idool.

In de video hierboven zie je hoe Dax Blue Suede Shoes zingt. Dit is de versie van Elvis:Journalisten tegen president Trump: 'Wij zijn niet de vijand'

'Wij zijn niet de vijand'. Die woorden staan vandaag in veel Amerikaanse kranten. Op deze manier willen journalisten reageren op de opmerkingen die president Trump heeft gemaakt.

Volgens Trump doen de journalisten hun werk niet goed en vertellen ze vaak dingen die niet waar zijn. Hij noemt ze daarom zelfs 'vijanden'. En dat zijn journalisten helemaal zat.

Protest

De krant The Boston Globe is het protest begonnen, maar ook 300 andere kranten doen mee. In al die kranten staat vandaag een protest-artikel. In die artikelen staat ongeveer hetzelfde: wij zijn niet de vijand, maar proberen juist mensen te helpen door te onderzoeken en te vertellen wat er in het land gebeurt.

Hoe zit het met 'fake news'?

Al sinds het begin van zijn presidentschap is president Trump erg kritisch over journalisten. Hij zegt vaak dat ze fake news maken, oftewel: nepnieuws. In deze video zie je daar meer over:

De vraag is natuurlijk of de actie van de journalisten zin heeft. President Trump heeft nu gezegd dat hij de pers juist heel belangrijk vindt.

Amerika-deskundige Victor Vlam vertelt over de reactie van Trump en waarom journalisten het zo erg vinden dat ze 'vijand' genoemd worden.Vier nieuwe tips over vermiste Nsimire

De politie heeft vier nieuwe tips binnengekregen over de vermissing van het meisje Nsimire van 14.

De politie denkt dat het meisje zelf is weggelopen en zich schuilhoudt. Het zou kunnen dat iemand haar daarbij helpt. Dat is strafbaar.

Volgens de politie hebben getuigen gezegd dat ze Nsimire zaterdag 28 juli nog op drie plekken in Den Haag hebben gezien: bij een Albert Heijn, bij een muziekcentrum en op een pleintje.

De beste vriendinnen van Nsimire vinden het vreselijk dat ze weg is en ook haar familie maakt zich zorgen. Gisteren vertelden ze over Nsimire in het Jeugdjournaal:Deze twee alpaca's gaan trouwen

Voor altijd samen: dat zijn alpaca's Josephine en Lodewijk vanaf vandaag. Alpaca Josephine is zwanger, en daarom vonden de verzorgers het een goed idee als de dieren gaan trouwen.

Dat gaat net zoals bij een echte bruiloft. Er is muziek, taart en zelfs een ambtenaar. Na het huwelijk is er een feest en zijn er hapjes en drankjes geregeld voor alle gasten. Josephine en Lodewijk krijgen een feestmaal van knapperige groenten.

Versieringen

De alpaca's wonen op een kampeerboerderij in het dorpje Leimuiden. Kinderen die daar op de camping staan waren gisteren al druk bezig met de voorbereidingen. Zo mochten ze versieringen maken.Vader overleden dj Avicii neemt prijs in ontvangst

De vader van de overleden dj Avicii heeft woensdag een prijs voor zijn zoon in ontvangst genomen. Het nummer Without You werd verkozen tot lied van het jaar.

Meer dan een miljoen mensen hadden op het nummer van de Zweedse dj gestemd. De vader van Avicii is blij met de prijs voor zijn zoon. Ook bedankte hij iedereen die de familie de afgelopen tijd heeft gesteund.

Tim Bergling (de echte naam van de dj) overleed op 28-jarige leeftijd toen hij met zijn vrienden op vakantie was.Lucht in Canada helemaal oranje door smog

In het westen van Canada hangt een dikke laag oranje smog. Door de droogte zijn er meer dan 500 bosbranden in het gebied en daar komt veel rook vanaf.

Noodtoestand

Het is niet gezond om de vieze lucht in te ademen. Mensen kunnen er problemen met ademhalen door krijgen of last krijgen van hun keel. De regering heeft daarom de noodtoestand uitgeroepen. Dat betekent dat mensen die in de buurt wonen, naar een veilige plek moeten gaan.

Ook heeft de regering militairen naar het gebied gestuurd om te helpen met blussen.Gezin moet huis uit door bedreigingen

Een gezin uit Nijmegen is hun eigen huis uitgezet. De vader van het gezin wordt al een tijd bedreigd door criminelen en daar hebben ook buurtbewoners last van. De familie is daarom naar een geheime locatie gebracht.

Telefoons

De vader van het gezin verkocht een speciaal soort telefoons aan criminelen. Met die zwaar beveiligde telefoons zouden criminelen ongezien met elkaar kunnen praten zonder dat de politie mee zou kunnen lezen.

Maar het lukte de politie toch om de telefoons te kraken. Daardoor konden agenten bewijs verzamelen en zijn sommige criminelen zelfs in de gevangenis beland.

Beschoten

Daar zijn de criminelen zo boos over, dat ze het huis van het gezin hebben beschoten. Ook werd er een auto opgeblazen in de straat.

Dat is niet alleen gevaarlijk voor het gezin, maar ook voor de mensen in de buurt. Voor het huis staat nu een bord waarop staat dat het gezin er niet meer woont. De politie en de buurtbewoners hopen dat de criminelen nu wegblijven.Taylor Swift vertelt tijdens concert over de billenknijper

Zangeres Taylor Swift heeft tijdens een concert in Florida in Amerika gepraat over de rechtszaak die zij een jaar geleden won. De zaak was tegen een bekende Amerikaanse radio-dj. Hij had stiekem in haar billen geknepen tijdens een fotoshoot.

Emotioneel

Tijdens de toespraak had ze tranen in haar ogen. "Een jaar geleden zong ik niet in een stadion, maar zat ik in een rechtszaal," zei Taylor. Ook vertelde ze hoe belangrijk het was dat de jury haar verhaal geloofde.

Ook zei Taylor dat ze denkt aan alle mensen die niet worden geloofd. Of aan mensen die hun verhaal niet durven te vertellen.

Fans

De zangeres bedankte tijdens het concert al haar fans omdat ze haar altijd hebben gesteund.Atlético Madrid verslaat rivaal en wint Europese Super Cup

De voetbalclub Atlético Madrid heeft gewonnen van hun rivaal Real Madrid. Beide clubs komen uit Spanje en speelden tegen elkaar om de Europese Super Cup.

Wat is de Europese Super Cup?

Ieder jaar speelt de winnaar van de Europa League tegen de winnaar van de Champions League. De club die wint mag de grote beker meenemen.

Atlético begon gelijk goed. Toen er nog geen minuut gespeeld was, stond het al 1-0. Uiteindelijk werd het 4-2. Bekijk hier een samenvatting van NOS Sport:

Het was de eerste wedstrijd voor Real Madrid zonder Cristiano Ronaldo. Hij speelt tegenwoordig bij de Italiaanse club Juventus.Kiki Bertens wint van nummer twee van de wereld

Tennisster Kiki Bertens is door naar de derde ronde van een tennistoernooi in Amerika. Ze won van de Deense Caroline Wozniacki. Zij is de nummer twee van de wereld.

Caroline had last van haar knie. Daarom gaf ze na de eerste 10 punten op.

Kiki schrijft op Instagram dat ze het zielig vindt voor haar tegenstander en dat ze haar het beste wenst. Maar ze is ook blij dat ze door is naar de volgende ronde. Dat is de achtste finale. Die speelt ze vanavond tegen Anett Kontaveit uit Estland.Verveel jij je vaak in de vakantie?

Het is zomervakantie! Alle tijd om buiten te spelen, spelletjes te doen, te lezen, erop uit te gaan... Maar heb jij iedere dag wat te doen? Als je zes weken lang iedere dag vrij bent, is het niet heel gek als er momenten bij zitten waarop je niet weet wat je moet doen.

Herken jij dat? Uit ons onderzoek blijkt dat veel kinderen zich weleens vervelen tijdens de vakantie.

Wij zijn benieuwd hoe jij erover denkt. Verveel jij je ook weleens? En vind je dat dan vervelend of juist helemaal niet? Reageer op onze stelling:7

"Het is erg belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd leren het internet te gebruiken.
Datbedoelik.nl helpt hen hierin op een overzichtelijke en veilige manier."


Neelie Kroes
- Eurocommissaris voor de Digitale Agenda -

Meer reacties