kies je kleur

klik op vlaggetje als je in België woont

vind alleen wat je bedoelt!

laatste nieuws!

Oververhitte ijsberen krijgen berg sneeuw cadeau

IJsberen in een dierentuin in Finland hebben sneeuw gekregen. Ze hadden het deze zomer erg warm en konden wel wat verkoeling gebruiken.

Kinderen van een medewerker van een skigebied in de buurt kwamen daarom op het idee. Een vrachtwagen vol sneeuw werd naar de dierentuin gebracht.Nieuwe challenge is zo vet dat zelfs de politie meedoet

Even basketballen in de tuin van een vreemde, dat is het idee achter de nieuwste challenge in Amerika. De #drivebydunk challenge heet het en op sociale media verschijnen veel filmpjes van mensen die er aan meedoen.

Bekijk hier een paar van de beste filmpjes:Er gaat meer geld naar goede doelen

Mensen geven weer meer geld aan goede doelen. Dat komt omdat het weer beter gaat met de economie en mensen dus meer geld hebben.

Goede doelen

KWF Kankerbestrijding is het populairste goede doel. Ook geven veel mensen geld aan de Hartstichting en het Oranjefonds.

Veel kinderen helpen mee om geld op te halen voor goede doelen. Bijvoorbeeld tijdens Giro 555-acties, Zapp Your Planet en deze actie van Unicef:Bieber rijdt per ongeluk een fotograaf aan

Justin Bieber heeft per ongeluk een fotograaf aangereden. Het gebeurde toen de zanger een bezoek bracht aan een kerk in de Verenigde Staten.

Veel fotografen verzamelden zich rond de auto van Bieber. Hij probeerde er langs te rijden, maar raakte daarbij één man.

Lichtgewond

Bieber stapte uit en bleef bij het slachtoffer tot de politie en ambulance er waren. De fotograaf raakte lichtgewond.Heftig ongeluk met kermisattractie uit Nederland

In Amerika is een jongen van 18 jaar omgekomen toen een deel van een kermisattractie afbrak. Zeven anderen raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde in een kermistoestel met een lange slingerarm met bakjes die maximaal 20 meter hoog komen. Een van de bakjes schoot los in de lucht.

Tilburg en Drievliet

De kermisattractie de Fire Ball is gemaakt door een Nederlands bedrijf. De makers van de attractie zijn erg geschrokken. Op de kermis in Tilburg staat net zo'n attractie (daar heet hij Chaos). Die is nu voor de zekerheid gesloten. Ook een toestel in familiepark Drievliet staat nu stil.

Onderzoek

De kermis in Amerika is helemaal gesloten. Er komt een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk en ook alle andere kermisattracties worden onderzocht.Rihanna op bezoek bij de Franse president

Zangeres Rihanna ging op visite bij de Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte. Samen praatten ze over manieren om het onderwijs beter te maken.

Oproep

De zangeres had vorige maand een oproep gedaan aan verschillende wereldleiders. Ze vroeg hen om meer aandacht te geven aan onderwijs.

De Franse president zag het bericht en nodigde de zangeres uit. Volgens Rihanna hadden ze een goed gesprek over het verbeteren van het onderwijs over de hele wereld.

Rihanna is ambassadeur van een goed doel dat zich inzet voor onderwijs. Daarvoor bezocht ze vorige maand een school in het Afrikaanse land Malawi.

Rihanna was niet alleen in Parijs om over het onderwijs te praten, ze had ook de première van haar nieuwe film Valerian.Vluchtende konijnen klimmen op schapen

Een boer in Nieuw-Zeeland wist niet wat hij zag toen hij zijn schapen voor een overstroming zag vluchten. De dieren namen konijnen op hun rug mee!

Konijnen kunnen zich met hun nagels goed vasthouden aan schapenwol en blijkbaar dus ook omhoog klimmen. Op één schaap zaten zelfs twee konijnen.

De dieren waren nat geworden, maar zagen er verder tevreden uit. Toen de boer de schapen bijeendreef, vluchtten de konijnen de bosjes in. Gelukkig kon de boer nog net op tijd een foto maken. Die wilde hij graag aan zijn kleinkinderen laten zien.Ajax scoort doelpunt voor Nouri en zijn familie

Een ontroerend moment voor veel voetbalfans. Ajax speelde gisteren de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen. Donny van de Beek scoorde het enige Ajax- doelpunt en droeg dat op aan Nouri en zijn familie.

Donny van de Beek is een goede vriend van Nouri. De voetballer die deze zomer opeens in elkaar zakte tijdens een oefenwedstrijd en ernstige hersenschade heeft. Na zijn doelpunt maakte Van de Beek met zijn vingers 34; dat is het rugnummer van Nouri.

Champions League

Het doelpunt van Van de Beek was ook vanwege een andere reden belangrijk. Dankzij het doelpunt speelde Ajax gelijk tegen de Franse topclub Nice. Binnenkort speelt Ajax weer tegen Nice. Als dat goed gaat, mag Ajax verder in de voorronde van de Champions League.#Jeugdjournaalbus: Toon (10) werkt op de kermis

Toon werkt op de kermis in Tilburg. Daar helpt hij zijn ouders bij attractie De Tsunami. Toon gaat het hele seizoen van kermis naar kermis en zit zelfs op een speciale reizende kermisschool.Roos (13) was bij de bosbranden in Frankrijk

Voor duizenden toeristen in het zuiden van Frankrijk loopt hun vakantie anders dan gedacht. Door grote bosbranden is hun vakantieadres niet meer veilig. Zeker tienduizend mensen moesten vluchten voor het vuur.

Roos

Ook veel Nederlandse toeristen die er op vakantie zijn, moesten vluchten naar veiligere plekken. Via Instagram kregen we tientallen berichten van kinderen die in Zuid-Frankrijk op vakantie zijn. Zoals Roos van 13 jaar. Ze zag hoe het vuur steeds dichterbij hun camping kwam en dat was behoorlijk eng.

Hulp

Honderden brandweermannen zijn ingezet om het vuur onder controle te krijgen. Frankrijk heeft ook buurlanden gevraagd te helpen bij het blussen.Waarschuwingen voor toeristische attracties met dieren

Denk goed na voordat je in het buitenland geld uitgeeft aan attracties met dieren. Dat zeggen dierenbeschermers deze week op vliegveld Schiphol.

Op schermen waarschuwen ze vakantiegangers voor attracties met dansende aapjes, knuffelen met tijgers en rijden op olifanten.Shane Kluivert (9) tekent groot kledingcontract

Voetballer Shane Kluivert (9) heeft een kledingcontract getekend bij Nike. Dit betekent dat hij geld krijgt om kleding te dragen van het merk. Hij tekent een contract van vijf jaar.

Veel voetballers hebben zo'n kledingcontract, maar Shane Kluivert is wel heel jong. Volgens verschillende kranten is hij zelfs de jongste sporter van Europa met zo'n contract. Op Instagram zegt Shane dat hij er erg blij mee is.

Voetbal zit in de familie van Shane. Hij is de jongste zoon van oud-voetballer Patrick Kluivert en het broertje van Ajax-voetballer Justin Kluivert. Zelf voetbalt hij bij de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain.

Maar Shane is niet alleen bekend door zijn voetbaltalent. Hij is ook heel populair op Instagram (119.000 volgers!) en met zijn kookvideo's op Youtube. Daar legt hij precies uit hoe hij zijn favoriete gerechten maakt.

Van al dat voetballen en koken kun je best moe worden, maar Shane neemt gelukkig ook af en toe een rustdag.Duizenden euro's voor kunst gemaakt door apen

Een opvang voor apen in de Verenigde Staten haalt op een bijzondere manier geld op. Ze verkopen kunstwerken gemaakt door apen.

Schilderen

In de opvang zitten apen die als huisdier zijn gehouden of in films en shows zijn gebruikt. Ze weten daardoor niet hoe ze in het wild moeten leven. Daarom wonen ze nu in de opvang en soms mogen ze daar schilderen.

De apenkunst is erg populair. Voor sommige werken is bijna 2000 euro betaald.Oranje speelt kwartfinale tegen Zweden

De volgende tegenstander van Oranje is bekend. In de kwartfinale spelen de Nederlandse vrouwen tegen Zweden.

Zweden verloor gisteren met 3-2 van Italië. Toch werd het land tweede in de groep, omdat ze eerder wonnen van Rusland en gelijkspeelden tegen Duitsland. Hier zie je een samenvatting van de wedstrijd tegen Italië:

De kwartfinale tussen Nederland en Zweden is zaterdag in Doetinchem. De wedstrijd begint om 18:00 uur.

Wat weet jij?

Ondanks dat er miljoenen mensen naar het EK voetbal kijken, is er nog veel onbekend over het toernooi. Wij gingen naar Rotterdam om te vragen wat jullie eigenlijk over het EK voetbal weten:Vallende sterren op komst

De komende nachten zijn er extra veel vallende sterren te zien. Volgens deskundigen zo'n 24 vallende sterren per uur.

Ruimte

Een vallende ster is niet echt een ster maar een meteoroïde. Dat is een stuk steen of ijs uit de ruimte. Als die meteoroïden door de dampkring komen, verbranden ze. Door dat verbranden zie je een lichtflits en daarom noemen we het een vallende ster.

Wens

Het is traditie dat je bij het zien van een vallende ster een wens mag doen. Waarschijnlijk zijn de lichtflitsen het best te zien in de nacht van donderdag op vrijdag omdat de lucht dan het helderst is.Nederlandse man breekt wereldrecord klappen met één hand

Soms hoor je over een wereldrecord, waarvan je eigenlijk nooit wist dat het een record kon zijn. Vandaag hebben we er weer een voor je: het wereldrecord klappen met één hand in een minuut.

De Nederlander Abhinabha heeft dat voor elkaar gekregen. In een minuut tijd wist hij met één hand 427 keer te klappen. Het vorige record stond op 403 keer. Abhinabha moest meer dan zes keer per seconde klappen om het record te breken.

Het idee om een wereldrecord neer te zetten kwam van Ashrita Furman, een goede vriend van Abhinabha. Ashrita heeft zelf al heel veel wereldrecords gebroken, zoals lucifers doven met een tong, een fiets balanceren op een kin en bierflesjes openen met een kettingzaag.Man smokkelt slangen in blikjes chips de VS in

De Amerikaanse douane deed een vreemde ontdekking in Los Angeles: in een pakketje uit Hongkong vonden ze blikjes chips, waarin slangen zaten. Zo probeerde een man, die inmiddels gearresteerd is, de dieren het land in te smokkelen.

Hij had dat al met twintig andere slangen geprobeerd, maar die gingen volgens hem allemaal dood tijdens de reis. De man kan een straf van maximaal twintig jaar krijgen voor het illegaal meenemen van dieren.Nederlandse korfballers winnen finale van Wereldspelen

Nederland heeft gisteravond op de World Games in de finale met 26-14 gewonnen van Taiwan. Het was de negende keer op een rij dat Oranje de beste was op het toernooi.

Wereldspelen

De World Games, ook wel de Wereldspelen genoemd, is een groot toernooi voor sporten die niet meedoen aan de Olympische Spelen, waaronder dus korfbal, maar ook rugby, bodybuilding en trampoline-springen.

Veel sporten hopen dat ze door mee te doen aan de World Games, ook kans maken om een Olympische sport te worden. Dat lukte eerder al karate en sportklimmen. De Nederlandse korfbalbond hoopt dat ook voor korfbal.Britse Adam (22) zwemt 50 meter schoolslag in recordtijd

In Boedapest worden op het moment de wereldkampioenschappen zwemmen gehouden.

De 22-jarige Adam Peaty zette gisteren een bijzonder record neer: Hij wist als eerste ooit de 50 meter schoolslag onder de 26 seconden te zwemmen. Adam deed het in 25,95 seconden. Dat is tot nu toe niemand anders gelukt.

Bekijk hier de recordrace van Peaty:

Tijdens het WK doen er ook Nederlandse zwemmers mee. Kim Busch, Femke Heemskerk, Maud van der Meer en Ranomi Kromowidjojo deden mee in de estafette en wonnen zondag een bronzen medaille.Grote bosbranden in Zuid-Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk zijn al een paar dagen grote bosbranden. In een dag brandde er een gebied af ter grote van 2800 voetbalvelden. Afgelopen nacht werden er door het vuur nog 10.000 mensen geëvacueerd.

Vakantieadres

Ook veel Nederlanders die in het gebied op vakantie zijn, zijn in veiligheid gebracht. Het was voor hen te gevaarlijk om op hun vakantieadres te blijven.

In meerdere Europese landen, zoals Italië en Kroatië, zijn de laatste weken bosbranden uitgebroken. Het is in die landen erg droog, waardoor de kans op branden erg groot is.6

"Ik hou ervan
als dingen snel gaan!
En snel zoeken al helemaal!
Want zoeken is alleen leuk als je uiteindelijk vindt wat je wilt vinden, en dat dan heel snel!
Datbedoelik.nl is daar helemaal top in!
Grote groet, Jochem Myjer"


Jochem Myjer
- cabaretier -

Meer reacties